What Makes You Tick?

Arvatkaapas minkä parissa olen tehnyt hommia viime aikoina?
Guess what I’ve been doing lately?


Juuri niin, maalannut. Tässä on talomme räystäslaudat.
Yep, painting. These are the fascia boards for our new house.


Maalatessani mietiskelin asioita ja totesin–jälleen kerran–pitäväni käytännön hommista. Olen aina pitänyt laitteista ja vempeleistä. Olin kotiäitinä reilun vuoden ja totesin, että se ei sopinut minulle. Vauva oli itkuinen ja nukkui huonosti ja minä olin läpikotaisin uupunut. Töihin paluu oli helpotus, enkä enää häpeä myöntää sitä. Pidän työpaikkani ilmapiiristä ja tekniikasta, joka minua ympäröi siellä. Pidän manuaaleistani ja ohjelmista, joita käytän niiden luomiseen. Pidän siis työstäni. (Niille, jotka eivät minua tunne: Olen töissä dokumentointispesialistina ja kirjoitan käyttöohjeita yläilmakehän säähavaintoihin käytettäville järjestelmille ja laitteille.)

While painting, I started thinking–once againa–how much I like doing concrete stuff. I’ve always loved gadgets and all kinds of equipment. I tried the SAHM thing for a year and didn’t enjoy it that much. With a fussy baby who barely slept, I was exhausted and felt like I never got anything done at all. Going back to work was a relief, and I’m not even ashamed to admit it any more! I love the atmosphere at work, I love the engineering stuff, I love my manuals and I love the SW I use on my computer. Did I tell you I enjoy my work? (For those of you who don’t know me in person, I work as a doc specialist, writing user documentation for upper-air weather observation systems.)

Niinpä päätin, että on aika järjestää taas blogiarvonta. Jätä kommentti ja kerro, mikä motivoi sinua ja mistä ammennat energiaa? Onko se kotisi, perheesi vai työsi? Vaiko neulominen tai virkkaaminen? Kesä ja pitkä kuuma tie? Värit ja tuoksut? Vai jotain ihan muuta? Kommentteja voi jättää tämän viikon loppuun saakka. Voittajan arvon satunnaislukugeneraattorin avulla.

So, I decided that it was time for a competition. Leave a comment and tell me what makes you tick. Is it the home, the family or the work? The knitting, the crocheting, the summer or the highway? Colors and scents? Or something else? Anybody with an address on Planet Earth can enter. You have until the end of this week to leave a comment. I’ll use a random number generator to select the grand prize winner.

Advertisements

23 thoughts on “What Makes You Tick?

 1. Minua auttaa jaksamaan niin käsityöt kuin liikuntakin. Nyt kun liikunta on taas jäänyt, huomaan olevani stressaantuneempi ja väsyneempi.

 2. Kyllä mulle antaa virtaa työ. Kun on joku hyvä juttu meneillään, sitä jaksaa vaikka mitä, myös kotona ja vapaa-ajalla. Silloin käyn kuumimmillani ja tehokkaimmillani. Sitten kun töissä on sitä samaa arkea vaan, en saa mitään muutenkaan aikaiseksi ja kaikki ottaa pattiin kaikkialla.

 3. Energiaa ammennan niin käsitöistä, perheestä kuin noista karvaisista lapsista. On ihana nähdä kuinka pieni koira nauttii saadessaan peuhata pellolla tai huomatessaan kuinka itse on saanut jotain valmista tehtyä 🙂

 4. Luovuus!

  Mietin tätä itse asiassa juuri eilen illalla. Väsymys on valtaisa, mihinkään ei jaksaisi keskittyä, mutta sitten keksin idean jostain pitsikuviosta ja piti oikeasti nousta hakemaan paperia ja kynä, heti, ennenkuin unohtuu.

  Samoin töissä. Väsymystä ja kiirettä voi olla vaikka miten, mutta jos on joku luova ja innostava projekti, niin sitä painetaan sitten vaikka viimeisin voimin, siitä saa lisävoimia.

 5. Jaa-a. Kyllä sitä energiaa saa mielekkäästä tekemisestä, työstä tai kouluhommista kunhan niistä pitää. Vastemmieliset on aina pakkopullaa. Samoin työharjoittelut mielekkäässä paikassa. Käsityöt auttaa rentoutumaan. Ihaninta energiaa antaa istahtaminen vakikahvilaan kahvikupin ääreen hetkeksi katselemaan muiden hyörinää.

 6. Kyllähän töistä saa lisää virtaa. Olipa se työ sitten ihan palkkatyötä tai kotona tehtyä vaikka nyt esimerkiksi käsitöitä.

  Toisaalta tällä hetkellä voimaa jaksaa antaa myös pieni mies (ikää vajaa viikko), joka määrää tällä hetkellä hyvin pitkälti siitä miten aikani käytän. Ja kyllähän nuo isommatkin lapset sitä virtaa antavat vaikka toisinaan niiden touhuja katsellessa väsyy (niillä kun sitä energiaa on kahden ydinvoimalan verran)

 7. I can so well understand how good it must have felt for you to be out and about again, to work and enjoying that time so much!
  And as for what makes me tick – well, for me it’s vacations and everything that’s connected to it. First the decisions where to go, then the research in travel catalogs as well as in the internet, the booking, the preparations, the learning of the language native to that particular country and of the place itself – and then of course the going there, by plane or car or whatnot, and the vacation itself – seeing different and new places, meeting new people, learning about cultures and history and whatnot – yep, this is what makes me tick and probably what keeps me alive and sane!

 8. Minä ammennan etupäässä energiani perheestä; miehestä, Lapsukaisesta ja Vävystä. Heidän avullaan ja vuoksi pystyn tekemään mitä vain.

  Akkujani myös latailen neulomusten parissa, siinä hermot lepäävät.

 9. Loputtomalla haaveilulla mä itteäni motivoin… 🙂 Kuvittelen yksityiskohtasesti mielessäni, miten just tämän kirajnpitoharjotuksen avulla loistan jossain työhaastattelussa ja saan unelmieni työpaikan, miten lenkillä rasvasolut vaan poksahtelee hajalle ja keuhkon solut pullistelee innoissaan. Käytännönläheisyydellä.

  Välillä kuitenki tarvii nollata ja rentoutuaki, ja siihen on käsityöt ihan lyömätön keino. Kaikista parasta on, jos voi kattoa jotain mukavaa leffaa (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, esimerkiks) ja samalla pyöritellä jotain ihanaa, kauniin väristä, mukavan tuntusta materiaalia käsissään.

 10. Minulla pitää olla jotain järkevää, älynystyröitä vaivaavaa tekemistä töiden puolesta, mutta toisaalta perhe työn vastapainona tekee elämästä mielekästä. Arkea töissä ja kotona taas jaksaa vapaa-ajanjuttujen eli pitkien kävelylenkkien, kutomisen ja lukemisen voimalla. Eli minulla pitää löytyä tasapaino kaikkien elementtien kanssa, jotta en turhaudu ja että löytyy jaksamista.

 11. Minua motivoivat uudet ideat, vanhojen loppuun saattaminen kunnialla sekä ympärillä olevat ihmiset. Ei niinkään tasapaino vaan rytmikäs vaihtelu elämän eri osa-alueiden välillä.

 12. Mä motivoidun työstä, uuden oppimisesta jota mun työni oikeastaan kokoajan on. Koirat ja käsityöt ovat tärkeitä rentouttajia jotka saavat ajatukset nollautumaan.

 13. Tämä on hyvä kysymys! Minua motivoi ja energiaa antaa monet asiat; lapset ja puoliso, työ ja erityisen hienoa on nähdä asiakkaiden kuntoutuminen, ihanat työkaverit, neulominen ja mukavat materiaalit.

 14. Minä saan energiaa musiikista ja lapsista, kun katselen oman tai muiden lasten riemua ja luovuutta. Ja myös omat luovuuden hetken musiikin tai käsitöiden parissa antavat voimaa jaksaa. Liikunta ja ulkoilu antavat energiaa myös.

 15. Energiaa saa hyvin ystäviltä, käsitöistä ja lukemisesta. Mutta ehdottomasti parhaiten ja nopeimmin sitä saa auringonpaisteesta (varsinkin marraskuun synkkyydessä) ja oppilaiden loistavista väläytyksistä ja riemullisista keksinnöistä.

 16. Kappas, olemmekin kaiketi samassa työpaikassa 🙂

  Minä ammennan energia neulomisesta ja se kaikki energia menee neulomiseen 😉

 17. Se vaihtelee. Juuri nyt sopivin vastaus tuntuisi olevan jalkapallo. Usein myös sosiaalinen elämä antaa energiaa. Oikeastaan jalkapallo on sitäkin. Säännöllinen päivärytmi auttaisi myös, jos saisin siitä kiinni.

  Minusta tuntuu, että luova työ ammentaa minusta enemmän voimia kuin antaa takaisin. Mutta ehkä se on vain tämä hetken mietteitä.

  Kiva, että teillä on töissä kivaa! Ei ole mitenkään itsestäänselvää, että työssä on mukava ilmapiiri.

 18. This is a great idea. What makes me tick is my relationships with God and family. My passion is seeing people grow and become who they were meant to be. Amazingly, knitting has had a part in that because when we sit and knit together, we often talk and share our hearts.

 19. I think what makes me tick is connecting with myself through all the things I love. I LOVE being alone and having my free time to either knit, or make cards, or talk on the phone with family, or read blogs.

 20. What makes me tick?
  I love my work and I love my down time.
  My work inspires me when as an occupational therapist I can make a real difference in my patients lives
  My home life inspires me when I can just simply relax and let life lead me. No pressures, no worries and take time to knit, play with my dog or spend those rare moments with my husband.

 21. The knitting truly makes me tick…but I didn’t discover it until about 2 1/2 years ago. I took up knitting when I had a demanding 2 year old and a stressful job. Now I have something which is just for me. I can get through a rough work day with unpleasant people just by thinking, “Hmmm…what pattern should I use with that sock yarn?” or “Maybe I’ll get through 3 more repeats tonight!” Thank goodness for the knitting!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s