One Pair of Monkeys

Tässä vihdoin valmistuneet apinasukat. Vaikka malli onkin nerokas, jäivät sukat vähän alakynteen taistelussa puikotilasta. Sisulla väänsin toisen sukan valmiiksi pari iltaa sitten.
Here they finally are: the finished Monkeys. Cookie A is a genius and I love the pattern, but still was hit by the second sock syndrome. I took the bull by the horns and finished these a couple of nights ago.
Jos ja kun nämä joskus vielä neulon, seuraavaan pariin tulee nirkkoreunus. Ei sillä, että resorissa mitään vikaa olisi, mutta silti.
If and when I knit this pattern again, I’m going to do it with a picot edge. The ribbing looks fine, but I think the picot edge would have been cuter.
Nyt osui nappiväri Fleece Artistin valikoimista. Lanka on ihanaa, mutta käsialani on tuhottoman löysää sen kanssa ja jatkuva langan kiristely vie osan nautinnosta.

I love this colorway of the Fleece Artist Merino. The yarn is lovely, but my tension is hopelessly loose with it. I knit with 2 mm needles (US 0) and still had to concentrate or otherwise it would have been way too loose and ugly.

Malli: Monkey, tiimalasikantapäällä
Lanka: Fleece Artist Merino 2/6, 80 g
Puikot: 2 mm

Pattern. Monkey, with a short row heel
Yarn: Fleece Artist Merino 2/6, 80 g
Needles: 2 mm (US 0)

Katsokaas, mitä tilasin Ebaysta. Ihania pieniä sieviä, jotka koristavat kivasti lahjaksi meneviä käsitöitä.

Look what I found on Ebay. These cute little charms will soon decorate all my handmade gifts.

Antibiooteillahan sitä muuten nyt ollaan, nuha muuttui poskiontelon- ja kurkunpääntulehdukseksi. Mutta parantumassa on.

By the way, I am on antibiotics now. The cold turned nasty and once again I have a nasal infection, this time companied by laryngitis. But getting better already.

Ai niin, vaatemeemiin vastaaminen on jäänyt:

Satu haastoi minut:

Tehtävänanto: kerron mitä minulla on päälläni, kun saan tämän haasteen. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

Kirjoitin jopa ylös, mitä minulla oli päälläni kun tämän luin ja sitten unohdin postata. Niin tyypillistä, taas. Elikkäs olin juuri tullut töistä ja päälläni oli musta neulemekko, harmaat sukkahousut ja ruskeat ballerinakengät. Alla alusvaatteet, kaulassa kultaketju, korvissa korvikset ja sormissa sormukset. En haasta nyt ketään, koska meemi on pyörinyt jo aika kauan.

(This is a meme that has been going around in Finnish blogs.)
Advertisements

12 thoughts on “One Pair of Monkeys

 1. ihanat apinasukat! tuo väri on tosi herkullinen! ja lankakin ihanan pehmeää vaikka sitä ei valitettavasti ruudun läpi huomaakaan.

 2. Tosi hienot sukat! Mariannella on kans myytävänä noita handmade-merkkejä mutta olen yrittänyt vältellä niitä.. Koska jos tilaa noita niin pitää tilata lankaakin ja koska saksasta asti tilataan niin sitten pitää tilata reilusti ja…
  Tiedäthän tämän oravanpyörän?? 😉

 3. Sukat ovat ultramageet. Kävisiköhän toi lanka sitten hyvin yhteen mun käsialan kanssa? Saisi kiristää niin että soisi.

  Handut on söpöjä. Nehän kannattaa sitten aina pyytää takaisin, jollei mene kierrätykseen. 🙂

  Pikaista paranemista!

 4. Ok, I am going to have to make those monkey socks…I’m seeing them everywhere and yours are beautiful.
  Get well soon….I’m sorry it got worse.
  Oh…those little charms are adorable. I might have to find some of them!

 5. Aivan tajuttoman upea väri ja muutenkin todella kauniit sukat! Kylläpä toi väri sopii malliin hyvin. Kauneimmat näkemäni sukat pitkään aikaan. 🙂

 6. Love the finished monkey’s. The colors are perfect for fall. They are on my list. Glad to hear you are getting better, sometimes you just have to break down and go on antibiotics. I don’t like taking them myself. The little tags are super cute.
  BTW, I love to read the Finnish language on your blog. I don’t understand it but…I like it. 😉

 7. I’m so sorry to hear that you haven’t been feeling well – I’m sending over lots of positive energies and well wishes and hope you’ll feel better very, very soon!
  Your Monkeys turned out so very beautiful – I love the colorway you’ve been using, so warm and calm and gorgeous! Great job!

 8. Kiitoksia kaikille! Nämä taitavat päätyä pukinkonttiin, mutta saatan tehdä itselleni parin hieman pienempänä. Puikkokokoa ei enää viitsisi pienemmäksi kyllä säätää, joten varmaan vaatisi vähän laskutoimituksia…

  Arja: joo, hyvin tuttu oravanpyörä!

  Thanks, everybody for your sweet comments!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s