Yes, still here!

Edelleenkin olen tosiaan täällä. Ennen Lassin syntymää valmistuneet neuleet ovat edelleen kuvaamatta ja uusia ei ole syntynyt. Olen sen sijaan keskittynyt kotimme pieniin ihmeisiin, Niiloon ja Lassiin.

Yes, still here. No, I haven’t taken pictures of the FOs I finished before the baby was born, and, no, I haven’t finished any new ones. I have concentrated on the two miracles I have, Niilo and Lassi.

Lassin kaksi ensimmäistä kuukautta olivat aika rankkoja koko perheelleemme. Lassihan pääsi sairaalasta kaksiviikkoisena, mutta sen jälkeen sairaalakäyntejä oli viikoittain, joinain viikkoina jopa useampana päivänä. Esimerkiksi tällaiset tutkimukset on pienelle pojalle tehty:

 • 5 x sydämen ultra
 • useita EKG:eitä
 • 3 x pään ultra
 • 2 x EEG
 • aivojen magneettikuvaus
 • 3 x vatsan alueen ultra
 • kromosomitestit
 • lukuisia verikokeita, aluksi useita kertoja päivässä, sitten kerran päivässä, sitten muutaman kerran viikossa ja nyt niistäkin on päästy eroon

Lassi’s first two months were quite difficult for our whole family. Lassi came home when he was two weeks old, but had to visit the hospital weekly and sometimes several times a week. Here are some of the checks they’ve done:

 • 5 x heart ultrasound
 • several EKGs
 • 3 x head ultrasound
 • 2 x EEG
 • brain MRI
 • 3 x abdomen ultrasound
 • chromosome tests
 • several blood tests, first several times a day, then daily, then couple times a week and now there is no need to have more done!

Mitään vikaa ei pikkumiehestä ole tutkimuksista löytynyt, joten huono syntymäkunto on jäämässä arvoitukseksi. Onneksi Suomessa lasten tehohoito on ensiluokkaista; vaikka syytä ei tiedetäkään, Lassi saatiin silti kuntoon.

The doctors have not found anything wrong with him, so the cause for his poor condition at birth will probably remain a mystery. I am so grateful that neonatal care is excellent here. Even though they don’t know what caused all this, they still knew what to do to make him better.

Rankka kevät aiheutti minullekin tepposet ja onnistuin pyörtymään kadulle yhtenä iltana. Yö meni tiputuksesa sairaalassa ja sen jälkeen minuakin on tutkittu useamman kerran. Sydämestä ja hermostosta ei ole löytynyt mitään vikaa, vaan oma episodini johtui ilmeisesti nestevajauksesta ja matalasta verensokerista. Oli kyllä naapureilla ihmeteltävää, kun kadullemme tuli kaksi ambulanssia, paloauto ja Medihelikin kierteli yläpuolella!

The past weeks played a trick on me and I fainted on the street the other day. I had to spend the night in hospital and they’ve conducted several tests on me during the past two weeks. Nothing wrong with my heart or  nervous system, so the incident was apparently caused by dehydration and low blood sugar. Our neighbors had quite the show to watch when two ambulances and a fire truck rushed here and even a medical helicopter was flying high above!

Taannoisen blogikisan voittajaakaan en ole vielä julistanut. Yksi osui aivan oikeaan, Päivi! Makepeace osui myös melkein oikeaan, joten hänellekin lähtee palkinto. Ottaisitteko yhteyttä osoitteeseen hasbu@luukku.com niin pistän pakettia tulemaan!

Winners of my blog contest, Päivi and Makepeace, please contact me and I’ll send you a little something.

Tässä vielä muutama kuva pikkuhepusta, joka onkin nykyään aika iso!

My sweet little baby is growing so fast, isn’t he?

Lassi

Lassi smiling

Lassi laughing

Advertisements

14 thoughts on “Yes, still here!

 1. What a cutie! I am so glad that you both are doing well. Take care and we will be here waiting when you have more time.

 2. Onneksi pikkumies on kuitenkin kunnossa 🙂 Aika hurjaa on teillä ollut, joten ei kai ihmekään, että itsellesi kävi niin kuin kävi. Muistahan pitää itsestäsikin huolta 🙂

 3. Huh, alku on ollut hurja -toivotaan että sydämentykytykset jäävät pikkuherran kohdalla siihen ja loppumeno on mukavaa. :o) Söpö pikkumies.

  Hauskaa että minäkin saan paketin! Laitan meiliä tulemaan. :o)

 4. oih – todella suloinen tuo viimeinen kuva ! Mukavaa että teillä on arki jo tasoittumassa !

  {uuden blogini puolelta huutelen}

 5. It is so good to hear from you at last! Please take care of yourself–you are so busy being a good mother that you may forget to take care of you! I wish that I could hop in a jet a be over there to hold that sweet baby. He is growing so fast and his personality is apparent in your great photo! Where is a photo of Niilo? Are you enjoying some warm summer weather and lots of sunshine? You will have many knitting days ahead, but for now, just enjoy those little ones and avoid doctors as much as possible!

  Hugs and best wishes to you!

 6. He is SO adorable! I’m so glad everything is great with him now. What a nightmare first few months :(. I’m so sorry you had to go through that. And then to have a collapse on top of it all. You poor thing. It sounds like you’re all on the up and up (except that cold I read about on fb). Hope all is well and STAYS well ;).

 7. Kevät/kesä on meilläkin mennyt sellaista haipakkaa, etten ollut edes huomannut päivityksiäsi! Hienoa että kaikki on hyvin nyt ja pojat ovat niin valtavan suloisia!

 8. Aivan ihana haukotuskuva pikku-Lassista 🙂
  Hyvä kuulla, että kaikki on hyvin. Ja muista pitää huolta myös itsestäsi, ettei huippaus kaatumisineen pääsisi toistumaan.
  Yritin laittaa meiliä, vaan kahdesta sähköpostistani tuli bumerangina takaisin 😦
  Eli voitko vaikka laittaa s-postia mulle päin, josko tuo mun postini antaisi vastata sinun postiin. Osoite on lankapiilo miukumauku gmail piste com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s